2012. április 29., vasárnap

Klágya-tanya

De jól kezdődött a szünet!! :) Pénteken alig volt normális óra. Főleg, az elsőre nem kellett bemenni, ezért elég volt 6kor kelnem. Fú bárcsak mindig kelhetnék 6kor. Így sokkal jobb, addigra süt  a nap, meg persze nem vagyok olyan álmos. A suli nagyon laza volt. Korán végeztünk. Iszonyat meleg volt délben, sőt így egész nap. Megvártam Édest, elmentünk hozzájuk, összepakoltunk, mert este úgy volt, hogy megyünk a Klágyára.:)
A 4es busszal mentünk le Dávodra.  Ettünk egyet gyors, majd én is összepakoltam, de már nem sok időm volt mert batyi indulni akart.6fele indulás volt, felvettük Pepét is. Kipakoltunk, Batyi elkezdett sütni tárcsán, én addig bepaníroztam az amurt, a fiúk pedig krumplit pucoltak.


 Aztán elkezdtünk iszogatni. Volt sör, bor, meg pálinka. A pálinkát kihagytam, mert nem éppen a kedvencem. De a fiúk nem hagyták ki.:D Voltak ám fejek...:D
 Kész lett a halacska, a virsli meg a sűlt krumpli. Fú nagyon finom volt. Batyi pácolta a halat, fokhagymával meg ételízesítővel meg még nem tudom mivel, de nagyon finom lett tényleg. Jól beevett mindenki. Lejött Joci Ágota meg a barátja. De ők nem voltak sokáig.
 Aztán este Joci visszajött. Batyi éjfélkor bement pecálni.  Mi pedig bent mulattunk. Képek nem nagyon készültek, ami van azok se publikusak...xD Fú én mennyit nevettem te jó ég. Nagyon jó volt az az este. Nem is aludtam semmit. Édes meg Pepe aludtak kb 3 órát. Én semmit.:/ De azért elvoltam, Batyi reggel ismét pecált, addig én sétáltam egyet. Lassan olyan 7 óra fele pedig ébredeztek a fiúk. 
 Csináltunk nyársat, még fát is hasogattak...erre nem elkezd fújni a szél? Így a sütés elmaradt, mert nem volt lehetőségünk tüzet rakni. De attól még reggeliztünk egyet.:D Jó kis paraszt reggeli. 10 fele elindultunk gyalog haza hárman, mert batyi csak éjfélkor akart hazajönni, mert addig szólt a jegye. Jogos és megértem. De basszus majd meg pusztultunk mire hazaértünk.:D kb olyan másfél órás volt az út gyalog. Déli melegben, pisi meleg ásványvízzel. Nyamm.:D De azért elhülyéskedtük az utat.
Hazaértünk, lezuhanyoztunk, ebédeltünk és én aludtam este 5 ig. De úgy éreztem, hogy nagyon nem elég...így a csillag születik után megint elaludtam. Édes pedig őrizte az álmom. 

4 megjegyzés:

  1. :O milyen tojások ezek a nagyonkékek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is ezen gondolkodtunk...de nem jutottunk semmire :/ :)

      Törlés
    2. na csak nem hagyott nyugodni, úgyhogy utánalestem, elvileg a rigónak van ilyen tojása.

      https://www.google.hu/search?q=rig%C3%B3toj%C3%A1s&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=hu&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=qNinT-WoA9DvsgbA7Nn0BA&biw=1280&bih=601&sei=qtinT4agB8rMsga85_HdBA#um=1&hl=hu&client=firefox-a&rls=org.mozilla:hu:official&tbm=isch&sa=X&ei=qtinT5bEG8fOtAaswfDtBA&ved=0CD0QBSgA&q=rig%C3%B3+toj%C3%A1s&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.,cf.osb&fp=caa65293436cdf38&biw=1280&bih=601

      sosegondoltamvolna.:)

      Törlés
    3. Na jól tetted, engem is érdekelt, csak lusta voltam megnézni. Tök jól néznek ki ezek a tojások, nekem kapásból a húsvéti tojásfestés jutott eszembe.:D A szép élénk színéről..:)

      Törlés