2012. szeptember 20., csütörtök

Sikeres szint vizsga! :)

Juhii! Túl vagyok a szint vizsgán és 4-s lett! :) Köszönöm mindenkinek, aki szurkolt és gondolt rám! 8kor kezdtük a szakács részét. Kihúztuk a menüsort és rögtön le kellett írni a munkatervet. Én a H tételt húztam. Amiben az előétel brokkoli krémleves volt, a főétel hagymás rostélyos, a desszert pedig forgácsfánk. A munkatervet gyorsan leírtam, utólag kiderült, hogy max pontot kaptam rá. Aztán bementem és nekiálltam a főzésnek. Először azt sem tudtam, hogy mit csináljak először...kissé összezavarodtam, főleg akkor amikor az elnök odajött és szúrta, hogy mit hogy csinálok. Annál nincs is idegesítőbb komolyan, főleg ha jegyzetel is miközben néz...Megpróbáltam kiszűrni ezt a gondolatot. Délre kész lettem mindennel. Kóstolni alig volt időm, inkább arra mentem rá, hogy időben kész legyek..:/ Szépen kitálaltam és ott hagytuk zsűrizni. Gyorsan átöltöztünk pincérbe és már meg is kellett teríteni a menünkre. 
Aztán mielőtt jöttek volna a vendégek, gyorsan lefeleltünk eszközismeretből, ami szintén ment. Nagyon jó vendégeket kaptam : az infó tanáromat, aki nagyon jó fej és a titkárnőt, akit szintén nagyon bírok szóval megnyugodtam kicsit. Elkezdtük az élőfelszolgálást. Ásványvíz, bor felszolgálás angol módban kellett mindent csinálni. De egész jól ment, élveztem csak az elnök volt nagyon ijesztő ahogy nézett minket. :D Kávét hála istennek nem kértek így azt nem kellett megcsinálnom. ^^
Miután minden vendég elment, lepakoltunk, kihúztunk egy tételt és díszterítést csináltunk. Na az kész katasztrófa volt. Annyira régimódi volt az elnök...minden apró dologba belekötött, kiderültek dolgok, hogy a gyakorlati tanárunk eléggé hiányosan adja le az anyagot....
Este 6kor végeztünk. Kaptunk egy összegzést és a jegyet, ami összesítve volt, nekem 4es lett. A legrosszabb jegy 3as lett a csoportba és ötöse nem lett senkinek. De nem baj a lényeg, hogy megvan!! :)












2 megjegyzés:

  1. Szia Hugi!
    Gratulálok a sikeres vizsgádhoz! Megnézegettem a képeidet, sok finomságot készítettél már el! Csak ügyeskedjél továbbra is! :-)

    VálaszTörlés